چرا عادت نداریم که میوه و سبزی بخوریم؟

● میوه‌ و سبزی: پنج بار در روزبررسی‌های انستیتوی ملی سرطان آمریکا نشان می‌دهد که در طول روز باید پنج واحد میوه و سبزی خورد. یعنی برای دریافت پنج واحد میوه و سبزی باید روزانه دو و نیم فنجان تا چهار و نیم فنجان از سبزی‌ها و میوه‌ها مصرف کرد.

 میوه‌ها و سبزی‌ها در مقایسه با رژیم پرچرب و اشباع شده فواید بسیاری برای بدن دارند. نقش بالقوه میوه‌ها و سبزی‌ها در سلامتی باعث شده است تا مردم از فواید آنها بیشتر آگاه شوند. بررسی‌های دانشمندان آمریکایی نشان می‌هد که روزانه مردم به طور متوسط سه واحد میوه و سبزی در طول روز مصرف می‌کنند در حالی که راهنمای رژیمی، دریافت پنج تا نه واحد در روز را توصیه می‌کند.

دلیل اصلی برای دریافت میوه‌ها و سبزی‌‌ها مغذی بودن آنها و خواص پیشگیرانه آن از بسیاری از بیماری‌ها است.بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها سرشار از ویتامین‌هایی چون A و C و فیبر هستند. علاوه بر‌این اغلب سبزی‌ها مانند لوبیای خشک و نخود منبع غنی از فولات و ویتامین‌های گروه B هستند که خود باعث کاهش خطر نقایص جنینی می‌شوند.

با‌این حال بسیاری از افراد هنوز از خوردن میوه و سبزی سرباز می‌زنند. چه خوب است درمیان خرید روزانه برای میوه‌ها و سبزی‌ها جایگاه خاصی پیدا کنیم. اگر می‌دانستیم که‌این مواد چه خواصی دارند و چقدر از بروز بیماری‌ها پیشگیری می‌کنند، حتما در هر وعده غذایی از آنها استفاده می‌کردیم و کمتر به سراغ کمد دارویی می‌رفتیم.


تعریف یک واحد میوه کارشناسان معتقدند هر واحد میوه و سبزی عبارت است از:
۱) یک میوه متوسط یا نصف فنجان میوه خرد شده تازه
۲) سه چهارم فنجان یا ۱۸۰ میلی‌لیتر آب میوه صددرصد خالص
۳) یک چهارم فنجان میوه خشک
۴) نصف فنجان سبزی‌‌های خام بدون برگ یا پخته شده
۵) یک فنجان سبزی‌های برگ‌دار مثل کاهو
۶) نصف فنجان لوبیای پخته، نخود، عدس، لوبیای قرمز و لوبیای چیتی

 
میوه و سبزی یعنی ویتامینسبزی‌ها و میوه‌ها اگر تازه باشند، سرشار از ویتامین‌ها هستند. زرد‌آلو، گرمک، هویج، کلم‌پیچ، کاهو، انبه، برگ خردل، کدو تنبل، اسفناج، سیب‌زمینی و کدو سرشار از ویتامینA هستند.سیب، موز، انگور سیاه، کلم بروکلی، گیلاس، نخود و لوبیای پخته، خرما، انجیر، گریپ فروت، کیوی، پرتقال، گلابی، آلو، تمشک، اسفناج، توت فرنگی سرشار از فیبر و ویتامین c است.سبزی‌ها و میوه‌ها به دلیل سرشار بودن از آنتی‌اکسیدان‌ها، دشمن بسیاری‌ از بیماری‌ها هستند.

 آنها به‌خصوص از مواد مغذی شبیه پتاسیم، فولات‌ها و فیبر سرشارند.مزایای میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توان به کاهش فشار خون، کنترل بهتر وزن، کاهش احتمال خطر برخی سرطان‌ها، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و سکته، کاهش خطر دیابت نوع دوم و کنترل بهتر قند اشاره کرد.از مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا می‌گوید که هم‌اکنون در حدود یک نفر از هر ۱۰ نفر از میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده می‌کند.

اگر چه کودکان هم مانند بزرگسالان به میوه و سبزی‌ها احتیاج دارند اما والدینی که خود تمایل کمتری به خوردن‌این مواد دارند، فرزندان خویش را هم از مزایای‌این مواد مغذی محروم می‌کنند در حالی که تغذیه‌ای که در آن کمتر از میوه و سبزی استفاده می‌شود، اثرهای زیادی روی سلامت‌ آینده کودکان دارد.


عجله نکنیدحالا با شنیدن‌ این‌ همه تعاریف از میوه‌ها و سبزی‌ها عجله نکنید زیاد خوردن میوه‌ها و سبزی‌ها را شروع نکنید. تنها چهار و نیم فنجان در روز کافی است. در طول روز به جای خوردن اسنک یعنی چیپس و پفک و ساندویچ، یک میوه بخورید.


سخت نگیریداز میوه‌ها و سبزی‌هایی استفاده کنید که خوردن آنها آسان است هویج، گوجه فرنگی سیب و چند برگ کاهو که خوردن آنها آسان است.


الگو باشید برای کودکان و همسر خود مانند یک الگو عمل کنید. اگر در طول روز میوه بخورید و در هر وعده غذایی که آماده می‌کنید حتما از سبزی‌ها هم استفاده کنید آنها هم حتما به خوردن میوه‌ و سبزی علاقه‌مند خواهند شد.

/ 0 نظر / 3 بازدید